Software Freedom Day Europe Logo
......is a worldwide celebration and promotion of free software, open source software and related technologies....
Read more.


Documentatie
Contact
Location
Link Partners
Verwijzingen naar ons
ICT~Office
Erfgoed op de kaart gezet

Software Freedom Day 2010


Wij hebben van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) de toezegging gekregen, dat we volgend jaar voor Software Freedom Day 2010, van hun lokatie op het Science Park in Amsterdam gebruik mogen maken. Dit beloofd dus een nog mooiere bijeenkomst te gaan worden! Houd deze webstek in de gaten voor de laatste nieuwtjes op dit gebied.

Verslag


Het was een fijne dag, en de organisatie wil nog eens nadrukkelijk Gendo danken voor het beschikbaar stellen van hun ruimtes en beamers, het verzorgen van een middaghap en een avondborrel, de sprekers voor het belangeloos tijd en moeite vrij maken om naar Amsterdam af te reizen, en sk�tsjeschipper Paul Fortuijn voor het belangeloos beschikbaar stellen van videoapparatuur en avondenlang nabewerken van de videopnames! Binnenkort zal hier een uitgebreider verslag komen te staan, en zullen de videopnames van de presentaties de komende weken langzaam aan hier op deze webstek verschijnen. Zie hier de video's op Youtube en Vimeo van eerdere bijeenkomsten, zoals bijv. deze van Software Freedom Day:
Softwarefreedomday aankondiging ,
Steve Coast - OpenStreetMap,
SoftwareFreedomDay 2008 KDE Jos Poortvliet,
Document Freedom Day 2009 Officeshots,
OpenDoc Society and IBM,
Document Freedom Day 2009 Sander Marechal Officeshots - "Easy Open Document Format compatibility testing",
Document Freedom Day 2009 David Jacovkis - Free Knowledge Institute "Open Standards petition to the EC",
Document Freedom Day 2009 Kaj de Vos - "Generating Open Document Format from plain text: the most open of all data formats",
Document Freedom Day 2009 Tom Peelen - OpenDoc Society - "OpenDoc Society, ODF and open standards",
Document Freedom Day 2009 Fabrice Mous - Netherlands Open in Connection,
Document Freedom Day 2009 Brenno de Winter - BigWobber,
Document Freedom Day 2009 Ruud Baars - OpenTaal,
OpenStreetMap Gebruikersdag 2009 deel,
OpenStreetMap Gebruikersdag 2009 video 4,
Document Freedom Day 2009 Aad Koppenhol - Sun en ODF.

Irina Rempt heeft elf afbeeldingen van de dag beschikbaar gesteld onder deze Creative Commons-licentie Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk delen 3.0 Nederland. Arjen Kamphuis heeft een verslag op de Gendo-webstek beschikbaar gesteld. Anne Sedee schrijft hier over haar ervaringen met haar OpenERP-presentatie.

Wanneer en waar?


Zaterdag 19 september  van 12:00 tot 17:00 uur (zaal open 11:00 uur) vond er alweer voor de zesde keer een Software Freedom Day plaats in Nederland. En tijdens deze dag vond er ook een OpenStreetMap Gebruikersdag plaats. Dit jaar had Gendo ons aangeboden gebruik te maken van hun lokatie in het voormalig Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam. Meer informatie over de voorgaande edities sinds 2004 in Nederland vind je hier . Heb jij een lokatie beschikbaar welke we volgend jaar, of tijdens een van de opvolgende jaren, kosteloos mogen gebruiken voor een Software Freedom Day, Document Freedom Day, Geo Freedom Day, of OpenStreetMap Gebruikersdag? Neem dan kontakt met ons op.

Wat stond er te gebeuren?


Toegang was gratis; wel werd het erg op prijs gesteld als je liet weten dat je komt door ons een bericht te sturen. Donaties en sponsoring (beamer, netwerk, videoapparatuur, etc.) werden bijzonder op prijs gesteld!

Mee doen?


Heb jij een prachtige afbeelding of video van een open-source softwaretoepassing, open geolandkaart, etc., en je wilt deze delen met de Software Freedom Day- en OpenStreetMap-gemeenschap, en kunnen we deze op de webstek vermelden? Of wil je gewoon meer weten over Software Freedom Day en de OpenStreetMap Gebruikersdag? Neem dan kontakt op met organisator door ons een bericht te sturen.

Presentaties


KDE NL KDE - Jos Poortvliet
Milieudefensie Open source bij Milieudefensie: Hoe overtuig ik de organisatie? - Paul Roeland
Server op School STRICT ServerAtSchool - Dirk Schouten
Digitaal Erfgoed Nederland Digitaal Erfgoed Nederland "Erfgoed op de kaart gezet" - Jeroen van der Vliet
Digitaal Erfgoed Nederland Digitaal Erfgoed Nederland "Open standaarden en de Digitale Collectie Nederland" - Jeroen van der Vliet
Soleus Hostingvereniging Soleus "Community Driven Virtual Private Servers & more ..." - Harmen de Ruiter
SignFinder signFinder "A project to automatically detect and read dutch street signs from photo's" - Tijs Zwinkels
nl.OpenOffice.org OpenOffice.org - Cor Nouws
OpenERP OpenERP Demonstratie en waarom dit in Nederland op een groeiende belangstelling kan rekenen - Anne Sedee
Arjen Kamphuis Arjen Kamphuis over zijn discussie met ICT~Office, n.a.v. zijn twee artikelen in Computable "Uitleggen en luisteren" en "Wakker worden ICTOffice de overheid mag kiezen"
Brenno de Winter Brenno de Winter Onderzoek naar de voortgang van NOiV bij de decentrale overheden.
Philip Homburg Philip Homburg Yournavigation.org

Over Software Freedom Day


Software Freedom Day is een wereldwijde viering van vrije software, open-source software en aanverwante technieken. Het doel van deze dag is om het wereldwijde publiek bekender te maken met vrije software en open-source software van goede kwaliteit in het onderwijs, bij de overheid en in het bedrijfsleven. Teams van vrijwilligers organiseren jaarlijks wereldwijd in hun lokale omgeving aktiviteiten om het publiek bekender te maken met deze technieken. In Nederland worden sinds 2004 jaarlijks evenementen in het kader van Software Freedom Day georganiseerd.

Over de OpenStreetMap Gebruikersdag


Het OpenStreetMap-project maakt vrije geografische data zoals plattegronden beschikbaar voor iedereen. Het project is begonnen omdat de meeste kaarten waarvan je denkt dat ze vrij zijn eigenlijk wettelijke of technische beperkingen hebben op het gebruik. Daardoor worden mensen geremd om de data te gebruiken op creatieve, productieve en verrassende manieren. Tijdens de OpenStreetMap Gebruikersdag zullen er presentaties worden verzorgt welke verband houden met OpenStreetMap.


Programme


BigWobber
Open standaarden en de Digitale Collectie Nederland

Made with help from Esper consultancy
Powered by favicon Syllable  Syllable Server & favicon Cheyenne Web Server  Cheyenne